Det är coolt att va snäll

Coolt_va_snall_230x115pxMarianne från Västra Frölunda har tagit fram konceptet "Det är coolt att va snäll" och framgångrikt använt det för att arbeta med hur barn behandlar varandra. Marianne har använt det i skolor och på läger och utmanar nu dig att också prova!

Barn kan ibland vara allt annat än snälla mot varandra och då är det vårt ansvar som vuxna och ledare att vara med och förändra. Detta görs inte genom pekpinnar utom genom att visa på goda exempel och försöka locka fram den längtan efter att vara snäll som de innerst inne har. Det är just för att göra detta och för att peka på vårt stora exempel, Jesus, som Marianne arbetat med konceptet "Det är coolt att va snäll".

Handskrivet_brevKlicka här för att läsa Mariannes brev med tankar och motiv för "Det är coolt att va snäll"

Här är ett exempel på hur Marianne format en samling utifrån konceptet:

1. Jag visade skylten för barnen. Alla tyckte den var häftig.

2. Barnen fick säga vad "SNÄLL" betyder. Massor av förslag.

3. Berättelse: ur mitt liv när jag var urdum och hur jag hittade tillbaka och bad om förlåtelse. Hur jag uteslöts ur gänget och inte blev vald in i laget - vad jag kände och hur jag mådde.

4. Då kom "mina barn" igång och berättade. Mycket intressant!

5. Frågade: hur redde du ut situationen? Hur svårt kan det vara att säga förlåt? Hur svårt är det att försvara någon? Kan jag själv bli drabbad? Här gäller det att inte gå för djupt men heller inte att vara rädd för att stå öga mot öga med det svåra. Det avgör du som ledare.

Klicka på bilderna nedan för att ladda ner och använda:

Cool_CMYK_X80px  Cool_BLACK_X80  Cool_GREY_X80  Cool_NEG_X80  Cool_PMS_X80

Marianne har nu fått hjälp att fortsätta att utveckla konceptet så vi kan se fram emot fler verktyg för "Det är coolt att vara snäll" så kom tillbaka!

Berätta gärna om dina erfarenheter som en kommentar nedan.