Att få tillgång till Leva Livet och ACCESS

Vi tror att det är bra att arbeta med barn- & ungdomsverksamhet och undervisning bland barn & ungdomar som ett team. Så för att göra det lätt att få göra det även utifrån Pingst ungs material har vi valt att erbjuda församlingen en licens som sen kan användas av alla församlingens barn- & ungdomsledare för att få tillgång till materialet.

Här ser du hur du du gör för att köpa licens och skapa användare för att få tillgång till Pingst ungs material.

Köp licens till församlingen

Skapa en personlig användare

Lägg till licensuppgifter till en befintlig användare

Köp licens till församlingen

Du köper en licens genom att gå till Köp licens och fylla i kontaktuppgifter, uppgifter för fakturering och vilket material du önskar tillgång till. När du bekräftar ditt köp skickas ett meddelande till Pingst ungs administratör som kontrollerar din uppgifter och sen skickar ut en bekräftelse med era licensuppgifter till den som angivits som kontaktperson. Pingst ung fakturerar kostnaden för licensen i efterhand. Ni behöver alltså inte vänta med att få tillgång till materialet tills betalningen är klar.

Bekräftelsen innehåller förutom licensuppgfiter även instruktioner för hur man skapar en användare och lägger in licensnumret för att få tillgång till Leva Livet och ACCESS. Den är därför lämplig att skicka vidare till era olika ledare så att de kan skapa egna användare.

För er som sedan tidigare har licens för Pingst ungs söndagsskolmaterial Leva Livet kan ni om ni så önskar välja att köpa till tillgång till ACCESS till er befintliga licens. I så fall får alla era gamla och nya användare tillgång till både Leva Livet och ACCESS och själva licensen hanteras även fortsatt av den som står är angiven som kontaktperson av den befintliga licensen.

Vill ni hellre skapa en ny licens för ACCESS går det också bra. I så fall får ni 2 licenser med 2 olika kontaktpersoner med tillgång till Leva Livet och ACCESS separat. En användare kan inte ha tillgång till material från 2 olika licenser så om ni har ledare som behöver både Leva Livet och ACCESS är det bättre att köpa till tillgång till ACCESS till er befintliga licens.

Skapa en personlig användare

För att komma åt materialet behöver du ha en användare på Pingst ungs webbplats. När du sen angett församlingens licensnummer i din användarprofil har du tillgång till materialet när du är inloggad.

För att skapa en användare på webbplatsen klickar du på Inget konto ännu i inloggningsrutan uppe till höger på www.pingstung.se. Där får du fylla i användarnamn, lösenord och kontaktuppgifter. Längst ned på sidan anger du även ert licensnummer så att du får tillgång till ert material.

Av både praktiska skäl och för att få utbytet mellan användare att fungera vill vi att varje ledare som ska ha tillgång till material skapar en egen användare.

Lägg till licensuppgifer till en befintlig användare

Om du redan har en användare på Pingst ungs webbplats exempelvis för Leva Livet, ACCESS, för Pingst ungs nyhetsbrev eller för Ledarnätverket lägger du till församlingens licensnummer till din profil för att få tillgång till det material ni köpt licens för.

Gör så här:

 

  1. Logga in dig med din användare och ditt lösenord i rutan för inloggning högt upp till höger på webbplatsen.
  2. Klicka på Min profil i rutan där du loggade in.
  3. Din profilsida öppnas. Ovanför texten med ditt namn finns en grå knapp med texten Ändra. När du håller muspekaren på denna visas två val upp, klicka på Uppdatera din profil.
  4. Profilsidan är uppdaterad i flikar. Välj den som heter Kontaktinfo.
  5. Nästan längst ned på sidan hittar du sen ett fält där du anger församlingens licensnummer.
  6. Spara ändringarna i din profil genom att klicka på Uppdatera.

Nu ska du ha tillgång till allt material ni köpt licens för. Testa genom att öppna upp en text som inte är märkt DEMO.

Här kan du se hur det går till att lägga till licensnumret till sin befintliga användare: