Mer än 1000 personer är anmälda till Barnledarkonferensen 2015

Puff-Barnledarkonferensen-2015Detta är fantastiskt! Ännu en gång mobiliseras Sveriges barnledare i svensk kristenhet. Över 1000 personer är anmälda, och du som vill vara med måste anmäla dig snarast. Platserna är begränsade och snart är taket nått. Missa inte denna helg, läs mer här i texten och på barnledarkonferens2015.se.

 

Barnledarkonferensen inleds på fredagskvällen den 6/3 med ett öppningsmöte kl. 19.00 i Pingstkyrkan, Jönköping. Hela ledningsgruppen som representerar svensk kristenhet är på plats. Egil Svartdahl från Norge kommer även vara med för att ge en viktig hälsning för alla som vill se en kyrka för alla generationer. Efter en enkel förtäring blir det sedan Taizemässa i Sofiakyrkan under ledning av skolpräst Tojje Wirén och med sång av bland annat sångerskan Lena-Maria Klingvall. Denna kväll kommer bli mycket värdefull för att landa i vilka vi är och vem är vi till för. En kväll för att "stämmas" inför helgens fortsatta rustning.

Sedan kommer lördagen. För pastorer/föreståndare och kyrkoherdar kommer Egil Svartdahl fortsätta med ett fördjupande seminarium parallellt med själva barnledarkonferensens storseminarium. Till detta krävs speciell anmälan så var med och sprid denna information till berörda snarast! Anmälan till seminariet finner du här

I Pingstkyrkans kyrkosal blir det storseminarium med en intressant talare från England: Olly Goldenberg, men även Anna Ekvall, Olof Edsinger och jag kommer att tala. Det kommer att bli en tydlig, uppmuntrande och utmanande undervisning som förhoppningsvis har ett signalvärde för oss som fokuserar på uppdraget att leda barn till ett liv med Gud. Därefter följer mängder av olika seminarier att välja på. Där kan du stärka din spetskompetens eller få ny input i ditt ledarskap och i din kunskap omkring olika ämnen som barnledare. Det serveras fika, lunch och enkel kvällsmat under dagen.

Lördagskvällen, tror vi även denna gång blir historisk. De olika kyrkoledarna kommer att vara på plats för ett panelsamtal, följt av en bön och lovsångskväll under ledning av Niklas Hallman. Denna kväll stänger vi av alla mobiltelefoner, blir närvarande till 100 procent och låter Gud verka i våra liv för den tid som ligger framför. Förbered dig och din omgivning på att inte planera in något annat denna kväll. Men om du av någon anledning måste åka hem denna kväll, räkna med att inte åka före kl. 22.00, eftersom du inte vill missa dessa timmar. Kanske är det denna kväll, då du får uppleva den Guds närvaro som ditt hjärta längtat efter. En högprioritetskväll du verkligen ska vara med på.

Söndagen blir en sändningsdag som inleds med seminarier för ytterligare fördjupning. På hemsidan kan du välja vilket seminarie som du vill gå på och se till att du stärker upp med fler tips, mer undervisning och spännande teologiska reflektioner. Därefter blir det gudstjänst kl. 10.30 med predikan av Andreas Tärnvind, sång av stor barnkör med solister och musik av Pingstkyrkans filharmoniska orkester. En gudstjänst för hela kyrkofamiljen och alla generationer med en tydlig inriktning på att sändas ut i vårt land för att dela med oss av den tro vi bär. Till Guds ära! Och till församlingens uppbyggelse!

Ja, helgen vecka 10 är riktigt viktig, så se till att du anmäler dig så fort som möjligt. Ännu finns det plats! Men vi kommer förmodligen få stänga anmälan relativt snart, platstaket är inom räckhåll och trycket är stort.

Marina2013 portratt 200pxNästa vecka skriver jag om konferensen som blir på Södra Vätterbygdens folkhögskola 5-6/3 för dig som är intresserad av att fördjupa dig i frågan: Hur kan kyrkan vara ett stöd för den icke konventionella skolan. Detta är viktiga dagar för alla bibeläventyrare, skolpräster och skolpastorer och alla andra som vill finnas i skolans värld nu och framöver. Missa inte det.

Gud Välsigne dig i ditt viktiga uppdrag!

Med Jesu kärlek
Love! Marina