Leva Livet-vänner!

MellanstadiebibelnMarina Andersson bloggar: 2015 är här och detta är ett viktigt år för arbetet bland Sveriges barn. Du är också viktig och det du gör för att ett barn ska få kunskap om Jesus och möjlighet till personliga steg i tro är ovärderligt. För Jesus är en person viktig! Tänk så, och du får kraft till att vandra och tjäna Gud i det lilla och i det stora. Här kan du läsa om viktig information som kommer att hjälpa dig i ditt uppdrag.

 

Vecka 10 är en historisk vecka

Release för den nya bibeln för mellanstadiebarn
Bibeln är framtagen i samarbete med Leva Livet och den går redan nu att beställa på nyamusik.se eller sjobergsforlag.se. Bibeln innehåller 66 nyskrivna introduktionstexter till varje bibelbok, över 80 nyskrivna personbeskrivningar och färgbilder till samtliga av de personer som undervisas om i Leva Livet. Det är alltså ett ovärderligt redskap för bibelundervisningen bland mellanstadiebarnen. En egen bibel att läsa, forska i och leva med!

SKR konferens - Hur kyrkan kan stödja den icke konventionella skolan
Från kl. 11.30 torsdagen den 5 mars till och med lunch den 6 mars är det konferens på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping. Spännande samtal och föreläsningar i ett högaktuellt ämne. Alla som jobbar eller vill finnas i skolans värld de närmaste 5-10 åren bör prioritera dessa dagar. Skolprästen Torgny Wiren och skolpastorn Marina Andersson är värdar för dagarna. För mer information kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BarnledarkonferensBarnledarkonferens 2015
För andra gången arrangeras en stor ledarkonferens för barnledare från alla kyrkor och samfund i Sverige. Anmälningarna strömmar in för fullt och anmälningen är öppen fram till 1 mars. Avgiften höjs med 100 kronor den 19 januari respektive 16 februari. Platserna är tyvärr begränsade, så vänta inte med att anmäla dig.

Detta är HÖGPRIORITETSDAGAR för alla som på olika sätt är engagerade i kyrklig verksamhet för barn eller är föräldrar som vill stärkas i sitt kristna föräldraskap. För mer information och anmälan gå in på barnledarkonferensen2015.se och jesustillbarnen.se

 

Material

Bibelbingo/BibelmemoryLL-bibelbingo
Så har ju det nya Bibelbingot/Bibelmemory kommit! Spelet som gör hela Leva Livet-materialet till det mest pedagogiska kristna barnmaterialet i Sverige. Genom Bibelbingot introducerar vi och repeterar årets kunskap hela tiden, vilket gör att alla barn oavsett hur ofta de närvarar i gruppen ändå får en grundkunskap i Bibeln, som hjälper dem förstå den undervisning vi vill ge. Behöver du utbildning eller hjälp med hur du använder Bibelbingot/Bibelmemory får du gärna höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , så får du vägledning och coachning.

Om du ännu inte beställt det stora Leva Livet Bibelbingo/Bibelmemory-spelet kontakta nyamusik.se. Om du har förbeställt men ännu inte fått din beställning kan du kontakta Nya Musik.

Nya Musik har även det mindre spelet som passar för skolbruk eller för de församlingar som inte använder Leva Livet, beställning av det mindre spelet hittar du här. Som Leva Livet-användare är det dock det stora spelet med alla tre års brickor och bilder som du bör ha. Det är samma bilder i Bibelbingot som i den nya Bibeln för mellanstadiebarn. Denna kombination är naturligtvis genomtänkt och gör materialet mycket kvalitativt.

DenRödaTrådenGenomGTDen röda tråden i GT
Den röda tråden i GT är också ett mycket bra kompletteringsmaterial i Leva Livet. Där finns även en överskådlig plansch över GT, samma bilder som i Bibeln och Bibelbingot. Materialet är anpassat för barn i mellan-stadieåldern och till sommaren kommer NT-delen. Missa inte den! Den röda tråden i GT finns att beställa på nyamusik.se eller sjobergsforlag.se.

 

Fler delar av Leva Livet-materialet kommer att presenteras under våren och från vecka fyra kommer jag att varje fredag blogga på pingstung.se igen. Men nu kära vän, se till att du anmäler dig till Barnledarkonferensen som första prioritet. Gud Välsigne dig!

Med kärlek!
Marina Andersson,
Barnkonsulet i Pingst Ung och skolpastor i Gränna